Kurikka Ilkka

Koijärvi

Ilkka Kurikka syntyi 1.1.1938 Tyrväällä ja kuoli Forssassa 28.10.2019. Ammatillisen elämäntyönsä hän teki kansa- ja peruskoulun opettajana. Ilkka Kurikka tunnettiin myös aktiivisena, innokkaana ja menestyksekkäänä toimijana muun muassa erilaisissa luottamus- ja muussa vapaaehtoistoiminnassa.

Lukuisista harrastuksistaan hänen muistetaan varsinkin valokuvauksen parista. Tuloksia nähtiin niin hänen omissa näyttelyissään kuin Forssan seudun kameroiden yhteiskatselmuksissa. Kuvasato välitti omaa sanomaansa kuvaajalle tärkeästä luontoharrastuksesta.

Omalla erityisellä tavallaan Ilkka Kurikka ansioitui musiikin parissa soittamalla useita eri instrumentteja ja pätevöitymällä Helsingissä Musiikkikorkeakoulussa vuonna 1970 musiikinopettajaksi. Aine, jota hän hyödynsi innolla niin lasten ja nuorten kanssa opettajan ammattiinsa liittyen kuin aikuistenkin parissa. Hän oli myös kysytty soittaja erilaisten orkesterikokoonpanojen jäseneksi.

Tampereella käymänsä oppikoulun jälkeen Ilkka Kurikka opiskeli opettajaksi 1957 -61 Rauman opettajaseminaarissa. Suoritettuaan asevelvollisuutensa reserviupseeriksi ylenneenä, hän muutti Koijärvelle aloittaen vuonna 1962 koulun johtajaopettajana. Hän hoiti tehtävää eläkkeelle siirtymiseensä asti vuoteen 1998.

Yhden Ilkka Kurikan lukuisista vapaa-ajan aktiviteeteista muodosti osallistuminen kesäaikaan maatalojen töihin. Hän esimerkiksi kuljetti oppilaitaan seutukunnan sokerijuurikaspelloille harvennustöihin näyttäen mallia omalla työpanoksellaan.

Ilkka Kurikka oli myös innokas ja aikaan saava puusepäntöiden taitaja. Tuloksista puhuvat puolestaan omina ääripään esimerkkeinään niin viulut kuin avarammillakin ulapoilla merikelpoisuutensa osoittautunut puuvene.