Eero Johannes Nylund syntyi 24.12.1946 Forssassa ja kuoli 25.9.1994 Forssassa. Häntä on luonnehdittu varhaiskypsäksi neroksi, jolle oppiminen ja uuden tiedon omaksuminen tapahtuivat leikinomaisen helposti. Forssan yhteislyseota käydessään oppiaineiden lehtorit saivat Nylundista tietonsa tiukasti ja perustellusti punninneen haastajan.
Maisteriksi Eero Nylund valmistui Turun yliopistosta välillä myrskyisiksi yltäneine opiskelukäänteineenkin ennätysajassa. Ennätystahdin jatkumiselle tiedettiin miehen eväiden riittävän myös väitöskirjan parissa hänen itse niin halutessaan.
Kävi kuitenkin niin, että akateemiset arvot tohtorinhattuineen eivät mahtuneet Eero Nylundin kanssa samaan maailmaan ja elämään. Samoin hän suhtautui yhteiskuntamme asettamiin ja vakiintuneiksi käyneisiin normeihin kaiken kaikkiaankin.
Maisterin paperit riittivät tuomaan muutaman lyhytaikaiseksi jääneen peruskoulunopettajan viran kaukana Forsasta. Omavaltaiset biologian opetusmenetelmät eivät kuuluneet edes hänen poikkeuksellisen ansiokkaiden kokoelmiensa täydentämänä ajan henkeen senkään vertaa kuin istuminen iltaisin kuppiloissa, välillä yhdessä oppilaidenkin kanssa.
Kun Nylund ei sopeuttanut itseään yhteiskuntaan eikä yhteiskunta sopeuttanut itseään häneen, hän valitsi siirtymisen maailman- ja elämänmenon sivustakatsojaksi. Voisipa asetelmaa katsomosta huutelijaksi-käsitteelläkin kuvata.
Eero Nylund muistetaan forssalaisuuteen jälkensä painaneena, kaikkien maisterina tuntemana puistojen ja katujen miehenä. 47-vuotiaana ankeassa autiotalossa yksin ja syövän loppuun saattamana kuollut legenda elää niin paikkansa pitävissä kuin paikkansa pitämättömissäkin tarinoissa laajalti myös Lounais- Hämeemme ulkopuolella.