Sund Veikko

Forssa

Kunnallisneuvos Veikko Sund syntyi 24.11.1920 Tammelassa ja kuoli 2.8.2005 Forssassa. Hän syntyi Viksbergin pytingeillä kolme vuotta ennen Forssan itsenäistymistä Tammelasta omaksi kauppalakseen. Samassa tehtaalaisten asuinyhteisössä hän vietti myös lapsuutensa ja kasvoi nuorukaiseksi.

Veikko Sund oli ennen kaikkea kunnallispoliitikko, joka antautui suurella sydämellä yhteisten asioiden hoitamiseen kanssaihmistensä parhaaksi laaja-alaisesti, myös muun muassa ammattiyhdistysliikkeessä sekä urheilun sektorilla.

Kaikkien tuntema Vepa vaikutti Forssan kauppalan- ja kaupunginvaltuuston jäsenenä vuodesta 1961 vuoteen 1884, joista puheenjohtajana vuodet 1979 – 1984. Kauppalan- ja kaupunginhallitukseen hän kuului vuodesta 1961 vuoteen 1978 toimien muun muassa kaupunginjohtajan varamiehenä ja hallituksen varapuheenjohtajana.

Lisäksi Veikko Sund toimi lukuisten lautakuntien, johtokuntien ja neuvottelukuntien jäsenenä sekä puheenjohtajana. Hän osallistui Forssan edustajana useille kaupunkipäiville toimien myös Suomen kaupunkiliiton hallituksen varajäsenenä 1976 -78.

Sund tunnettiin rauhallisena, huumorintajuisena ja sovittelevana miehenä, joka haki kärsivällisesti yhteistä näkemystä ja sitoutumista niin kaupungin ja seutukunnan kuin maakunnankin asioissa nauttien arvostusta myös edustamansa sosiaalidemokraattisen puolueen ulkopuolella.

Veikko Sund oli myös jatkosodassa palvellut sotaveteraani, joka haavoittui Itä-Karjalassa ja oli sotilasarvoltaan kersantti. Ennen sotia hän työskenteli kirjapainossa ja kouluttautui sotainvalidina kellosepäksi. Pian hän siirtyi kuitenkin Finlaysonille laitosmieheksi.

1970-luvun alussa Sund valittiin Kuhalan koulun vahtimestariksi. Tehtävä, jossa hän ehti ennen eläkkeelle jäämistään tulla sadoille nuorille tuttavuudeksi, jonka hyvätuulisuutta he arvostivat ja ohjeita kunnioittivat.