Venho Tapani

Forssa

Tapani Venho syntyi 8.heinkuuta 1957 Ypäjällä ja kuoli 21. toukokuuta 2013 Forssassa. Hän tuli Forssan kaupunginjohtajaksi helmikuussa 2002 ja joutui jäämään virastaan aivokasvaimen vuoksi pitkälle sairauslomalle helmikuussa 2012.

Venho yritti palata takaisin töihin vuoden 2012 lokakuussa. Hän joutui kuitenkin myöntämään, että sairaus ei suonut riittävästi voimia viran hoitamiseen tavalla, jonka hän katsoi tarpeelliseksi. Helmikuussa 2013 Venho luopui virastaan ja jäi työkyvyttömyyseläkkeelle.

Tapani Venho oli koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Hän oli toiminut ennen Forssan kaupunginjohtajaksi valitsemistaan Kuopion kaupungin rakennuslakimiehenä, Keski-Suomen lääninhallituksen nuorempana lääninsihteerinä, Toijalan kaupunginsihteerinä sekä Oriveden kaupunginjohtajana.

Venho valittiin Forssan kaupunginjohtajaksi niukalla äänienemmistöllä. Hän taakseen asettui vaalissa 23 kaupunginvaltuutettua vastaehdokkaana olleen Kolarin kunnanjohtajan Heikki Havankan saadessa 20 ääntä. Virkaa haki 18 henkilöä. Venhoa edelsi Forssan kaupunginjohtajana Hannu Joensivu.

Forssalaiset oppivat tuntemaan Tapani Venhon tehtäviinsä hyvin paneutuneena ja poliittisesti sitoutumattomana virkamiehenä, jonka erityisansioksi katsottiin hyvin laaja-alainen laintuntemus.

Hänet tunnettiin myös välittömänä henkilönä, jonka kanssa tuttavuuden tekeminen kävi mutkattomasti. Tapani Venho piti mielellään yhteyttä kaupunkilaisiin ja häntä arvostettiin tervetulleena vieraana esimerkiksi mitä erilaisimmissa yhdistysten jne. tilaisuuksissa. Hän välitti olemuksellaan viestiä halusta olla yksi tavallinen forssalainen muiden forssalaisten joukossa.